La Llei Hipotecària podria aprovar-se el 21 de febrer
La Llei Hipotecària es troba en la seva fase final, el 11 de desembre de 2018 es redacta el primer text al Congrés dels Diputats, “amb un ampli consens de les forces polítiques”, explica a Iahorro.com Natalia López, advocada de Maher Advocats. Després es va enviar al Senat on es van introduir el passat 4 de febrer 157 esmenes. “I ara només quedava la seva aprovació, amb o sense modificacions. El que és clar és que la Llei reforça la transparència impulsant el paper dels notaris. També beneficia al consumidor eliminant tots els costos, excepte el de valoració pel que considero que és més favorable per al hipotecat en comparació amb el que teníem abans “, declara Natalia López.
La importància d’aprovar la Llei el 21 de febrer
És molt important que la Llei s’aprovi aquest mes de febrer perquè Espanya no hagi de pagar la multa que està sobre la taula per part de Brussel·les de 105.991,6 euros per cada dia de retard en l’aprovació d’aquesta norma. La Llei de Crèdit Immobiliari s’hauria d’haver aprovat al març de 2016, però la inestabilitat política a Espanya va fer que Brussel·les donés als polítics espanyols un termini màxim de tres anys que es compleixen el 21 de març de 2019. “Si no s’aprova ara, Espanya podria enfrontar-se a una multa de més de 700 milions d’euros pel retard “, apunta Natalia López.
“Si la Llei no s’aprova el 21 de febrer tindríem un problema perquè començaríem des de zero. Amb un hipotètic nou Govern hauria de redactar un nou text que s’aprovaria al Congrés dels Diputats, que després passaria pel Senat i que finalment tornaria al Congrés. Perquè es complissin tots aquests terminis estaríem parlant de finals de 2020. en canvi, amb les eleccions el 28 d’abril hi ha temps que s’aprovi el 21 de febrer, el 22 es publiqui al BOE i entri en vigor a 30 dies “, explica a iAhorro.com l’advocada de Maher advocats.
Per què és tan important aquesta llei?
La Llei espanyola ha de transposar la directiva europea al nostre ordenament jurídic i sobre aquest tema la norma que regeix a Espanya no era d’acord amb el que es va establir a Europa pel que des de Brussel·les van instar el govern espanyol a adaptar la seva llei a la normativa europea . Per a això, van donar a l’Executiu tres anys que es compleixen aquest proper mes de març.
“És molt important que s’aprovi la Llei al més aviat possibles per donar estabilitat al sector. En els últims mesos hem viscut diverses situacions convulses, per exemple, pel tema de l’Impost d’Actes Jurídics Documentats. El sector necessita saber les normes de joc perquè tot segueixi fluint amb normalitat entre els principals actors del sector; bancs i futurs hipotecats “, destaca Laura Martínez experta financera a Iahorro.com.
Font : LEGAL TODAY